Nettisivut yritykselle

27.5.2016 - Tietoturvaa

Viime kuussa vihdoin julkaistiin Let's Encrypt -palvelu, joka tarjoaa ilmaisia, automatisoituja SSL/TLS-sertifikaatteja. Tämä kauan odotettu palvelu mahdollistaa TLS-salattujen yhteyksien käyttöönoton internetin laajuisesti kaikkiin nettisivuihin ja muihin netin välityksellä toimiviin palveluihin.

Ennen tätä palvelua SSL-sertifikaateista joutui maksamaan vähintään 50 euroa / vuosi jokaista domainnimeä kohtaan ja sertifikaatin myöntämisprosessi oli vaivalloinen sekä asennus monimutkainen. Let's Encrypt -palvelun avulla SSL-sertifikaatin saa haettua ja asennettua muutamassa minuutissa ja myös voimassaolon uusimisen voi automatisoida. Kaikki on myös täysin ilmaista.

SSL/TLS-salausta on tärkeä käyttää esimerkiksi silloin, kun nettisivuilla on lomake, jolla lähetetään henkilökohtaista informaatiota tai esim. salasana kirjautumislomakkeella. Mikäli salausta ei käytetä, voidaan tiedot kaapata ns. man in the middle -hyökkäyksen avulla. Useat sivustot kuitenkaan eivät salausta käytä näissä sivuissa, koska sertifikaatti maksaa ja on vaikea asentaa. Let's Encrypt -palvelun julkaisun myötä enää ei ole mitään syytä olla tekemättä kirjautumissivusta tai lomakkeesta salattua.

Hari-WebDesign aikoo toteuttaa tulevaisuudessa kaikki nettisivunsa käyttämään SSL-salattua yhteyttä.

Kirjoittanut: Joona-Pekka Harinen

17.11.2015 - Esittelyvideoita

Sain juuri valmiiksi muutaman ohjevideon Laskuhari.fi-laskutusohjelmaan. Videot on ladattu YouTube-verkkopalveluun. Mielestäni suoriuduin tehtävästä jokseenkin hyvin, vaikka kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun ohjevideoita teen puheen kera.

Kehittämisen varaa on vielä hurjasti, mutta jostakin täytyy aloittaa. Ehkäpä vielä joskus esittely- / ohjevideot tulevat mukavana lisänä yritykseni palveluihin.

Kirjoittanut: Joona-Pekka Harinen

25.9.2015 - Uusia nettisivuja

Hari-WebDesign on julkaissut hiljattain kaksi uutta nettisivua: Abatto Oy ja Lukkovarikko Oy.

Abatto Oy:lle toteutimme yksinkertaisen perussivuston, joka sisältää oleelliset tiedot yrityksen toiminnasta. Laadimme sivustolle asiakkaan toiveiden mukaisen ulkoasun sekä tekstisisällön. Sivuille lisättiin myös asiaan kuuluvia kuvia käytössämme olevasta kuvapankista. Sivusto on responsiivinen, eli se toimii tietokoneiden lisäksi kännyköillä ja tableteilla.

Lukkovarikko Oy sai uudet, responsiiviset nettisivut ja verkkokaupan. Verkkokauppa on Hari-WebDesignin oman työn tulosta. Sivusto on toteutettu Hari-WebDesignin omistaman KotisivutTänään.fi-palvelun julkaisujärjetelmään ja verkkokauppaan perustuen. Loimme Lukkovarikolle myös erityisiä lisäominaisuuksia verkkokauppaan heidän myymiensä kaiverrustuotteiden kohdalle. Asiakas saa valita haluamansa fontin ja tekstin kaiverrukselle heti verkkokaupassa.

Lisää referenssejä on tulossa lähiaikoina.

Kirjoittanut: Joona-Pekka Harinen

27.8.2015 - Kaikki hehkuttavat responsiivisuutta

Kaikki tuntuvat hehkuttavan kotisivujen responsiivisuuden tärkeyttä - ja syystä. Responsiivisuudellahan tarkoitetaan sitä, että nettisivut mukautuvat automaattisesti käytetyn laitteen näytön kokoon siten, että sivujen luku on selkeää ja vaivatonta. Responsiivisia sivuja ei tarvitse zoomailla eikä vierittää sivuille. Kaikki tietävät, kuinka ikävää kännykällä on lukea tietokoneelle suunniteltua sivua.

Hari-WebDesign on toteuttanut responsiivisia sivuja n. vuodesta 2013 lähtien. Sitä ennen responsiivisuus ei ollut esillä niin voimakkaasti, kuin nyt. Kännyköiden ja tablettien käyttö on kasvanut parissa vuodessa räjähdysmäisesti. Jos yrityksesi nettisivut ovat jo pari-kolme vuotta vanhat, ne ovat todennäköisesti matkapuhelimille sopimattomat. Tällöin kannattaa ottaa yhteyttä Hari-WebDesigniin. Mikäli olet ollut aiemmin asiakkaamme, saat nettisivujen päivityksen responsiivisiksi alennettuun hintaan.

Hiljattain tapahtunut Googlen algoritmin muutos, joka antaa huonommat sijoitukset kännykällä toimimattomille sivuille, on tuonut vauhtia kotisivujen responsiiviseksi päivittämiseen. Moni on pudonnut kännykän hakutuloksissa pois ensimmäiseltä sivulta muutoksen myötä. Nyt jos koskaan on tärkeää varmistaa, että kotisivut toimivat kaikilla laitteilla järkevästi.

Kirjoittanut: Joona-Pekka Harinen

19.8.2015 - Hari-WebDesignille uudet nettisivut!

Pitkästä aikaa ehdin perehtymään myös omien nettisivujeni ajankohtaisuuteen. Edelliset nettisivut olivatkin vuodelta 2010, joten nyt oli korkea aika ne uudistaa. Nämä uudet nettisivut toimivat nyt kaikilla laitteilla aina matkapuhelimista tabletteihin ja tavallisiin tietokoneisiin.

Nykypäivänä on todella tärkeää, että nettisivut toimivat moitteettomasti myös matkapuhelimilla ja tableteilla, koska yhä suurempi osa ihmisistä käyttää kyseisiä laitteita netin selaamiseen. Moni potentiaalinen asiakas saattaa mennä sivu suun, jos nettisivut eivät pelaa järkevästi mobiilissa.

Pieniä korjauksia saattaa joutua vielä tekemään, mutta kyllä nämä tuntuvat nyt toimivan jo melko hyvin. Olen tyytyväinen. Jos tyyli miellyttää, ota yhteyttä, niin tehdään sinulle yhtä hienot!

Kirjoittanut: Joona-Pekka Harinen

20.7.2015 - Laskuhari.fi julkaistu

Datahari Solutions, jonka aputoiminimi Hari-WebDesign on, julkaisi tänään uuden pilvipalveluna toimivan, helppokäyttöisen laskutusohjelman, Laskuharin. Laskutusohjelmalla voi lähettää sähköposti-, kirje-, ja verkkolaskuja suoraan ohjelmasta napin painalluksella.

Laskuhari on muutaman vuoden kestänyt projekti, joka alkoi siitä, kun olin itse aloittelevana yrityksenä laskutusohjelmaa vailla. Käytössäni oli jos jonkinlaista laskutusohjelmaa, mutta ongelmana oli se, että kaikki ohjelmat toimivat ladattavina työpöytäsovelluksena. Tämä teki reissussa ollessaan laskutuksesta hankalaa, lähes mahdotonta.

Lisäksi ongelmana oli se, että KotisivutTänään.fi-palvelustani, jossa nettisivuja voi tehdä itsepalveluna, täytyi tehdä automaattiset laskut asiakkaille, jotka palvelun tilaavat. Tämä sekoitti laskutuksen numerointia, kun osa laskuista tehtiin omalla koneella, ja osa automaattisesti netissä. Mitään rajapintaahan näiden kahden laskutuksen välillä ei ollut.

Tästä syntyi Laskuhari - joskin silloin täysin nimetön ja ainoastaan omaan käyttööni tarkoitettu laskutusohjelma. Integraatio muiden järjestelmien kanssa onnistui, ja laskunumerot pysyivät hallussa. Myös raportit kirjanpitoon helpottuivat, koska itse kun ohjelman koodasin, sain tehtyä juuri sellaiset raportit kirjanpitäjälle, kuin on tarpeellista. Tämä myös nopeutti, lähes poisti kokonaan, kirjanpitoon käytetyn ajan.

Kun ohjelmaa olin itse muutaman vuoden käyttänyt, suuren kysynnän johdosta päätin laskutusohjelman julkaista kaikelle maailmalle, ja tässä se nyt on! Laskuhari.fi

Blogini lukijana saat toki alennusta palvelusta, kun otat vain yhteyttä ennen kuin tilaat ;)

Kirjoittanut: Joona-Pekka Harinen

15.7.2015 - Kamppailua hakukoneiden kanssa

Muutama vuosi sitten olin vielä "nettisivut"-hakusanalla Googlen ensimmäisellä sivulla, välillä jopa ensimmäisenä. Nettisivujen ylläpito kun on jäänyt vähemmälle muiden projektien takia, on päässyt hieman ote lipsumaan. Nykyään sijoitus on toisen sivun viimeisellä sijalla. Tämän on todellakin huomannut yhteydenottojen vähentymisenä. Pitäisi nämäkin sivut pian päivittää.

Sijoituksen putoamiseen on varmasti vaikuttanut nettisivujen päivityksen vähyyden lisäksi kilpailun kasvaminen. Muutama vuosi sitten hakusanalla ei kovin monta kilpailijaa ollut, ja kärkeen oli helppo päästä. Nyt on jos jonkinlaista firmaa tarjolla, joten kärkisijoille pääsy vaatii enemmän taiturointia.

Täytyy alkaa taas hakukoneoptimointihommiin.

Kirjoittanut: Joona-Pekka Harinen

20.6.2015 - Datahari Solutions

Nyt pääsee tekemään töitä (ehkä) muuallakin, kuin oman tietokoneen ääressä, nimittäin toisten tietokoneiden ääressä. ICT-alan palveluihin keskittyvä Datahari Solutions alkaa nyt tehostamaan toimintaansa Etelä-Pohjanmaan aluella. Hari-WebDesign on Datahari Solutionsin aputoiminimi.

Palveluihini ei nyt kuulu siis enää pelkät nettisivut, vaan tarjoan myös ATK-tukea sekä etänä että paikan päällä. Tutustumaan tarjoamiini palveluihin pääset Dataharin uusilla nettisivuilla, osoitteessa www.datahari.fi

Nettisivujen teko jatkuu toki edelleen, mutta nettisivujen koodailun sijasta on välillä mukava tehdä muutakin.

Kirjoittanut: Joona-Pekka Harinen